Osallistu Mielenterveyden keskusliiton ”Runo kasvaa lauluksi” -kilpailuun

Osallistu Mielenterveyden keskusliiton ”Runo kasvaa lauluksi” -kilpailuun

Millainen on sinun runosi toivosta ja lohdusta? Osallistu runokilpailuun, jonka voittajarunon säveltää kappaleeksi Mielenterveyden keskusliiton uusi kulttuurikummi, laulaja Kyösti Mäkimattila.

Ovatko sanat antaneet sinulle lohtua? Voitko nostaa pintaan oman elämäsi kokemuksia runolla? Millainen olisi sinun runosi lohdusta, toivosta tai mahdollisuuksista, valonpilkahduksista? Kirjoita runo, joka voi kasvaa lauluksi.

Mielenterveyden keskusliiton tuleva kulttuurikummi, laulaja ja runoilija Kyösti Mäkimattila, tukee kilpailua ja palkintona säveltää voittajarunon. Voittajarunon valitsee Mielenterveyden keskusliiton kolmihenkinen raati. Kilpailuun ovat tervetulleita osallistumaan kaikki kirjoittajat, jotka haluavat jakaa lohtua ja toivoa runouden kautta.

Kilpailuohjeet:

  • Kirjoita runo ja lähetä se Mielenterveyden keskusliitolle!
  • Runon tyyli on vapaa.
  • Kirjoita koneella. Maksimipituus on 2 liuskaa 1,5 rivivälillä.
  • Osallistua saa yhdellä runolla.
  • Merkitse tekstiin nimimerkkisi. Liitä mukaan erillinen tiedosto tai kirjekuori, jossa on oikea nimesi, puhelinnumerosi ja muut yhteystiedot.
  • Lähetä runosi viimeistään 22.10. sähköpostilla: toimisto@mtkl.fi (otsikko: Runo kasvaa lauluksi) tai postilla (oltava perillä 22.10.): Mielenterveyden keskusliitto, toimisto, Malmin kauppatie 26, 00700 Helsinki. Kuoreen tunnus ”Runo kasvaa lauluksi”.

Voittajarunon säveltää lauluksi laulaja Kyösti Mäkimattila.

Mielenterveyden keskusliitolla on oikeus käyttää kirjoituskilpailun tekstejä viestinnässään omissa julkaisussaan ja kanavissaan. Tekstit pisteyttää esiraati ja voittajan valitsee Mielenterveyden keskusliiton kolmijäseninen raati.

Kyöstin terveiset runokilpailuun osallistuville:

Kirjoittaminen on aina ollut itselleni kuin jonkinlainen portti tai kanava johonkin toiseen ulottuvuuteen. Mielikuvitus ja omat tosielämän kokemukset ovat saaneet viedä kirjoittavaa kättäni vapaasti. Jonnekin, jonka luomisessa itselläni on jokin rooli ja paikka.

Kirjoittaessani en juuri koskaan ole yksin, vaikka sitä yksin teenkin, sillä sieltä mielen sopukoista saan seuralaisia osaksi tarinoitani. Kutsunkin Sinua nyt tarttumaan rohkeasti kynään, kerro oma saagasi, tosi tai sepitteellinen, kirjoita pieni runo tai kokonainen eepos. Tänä erikoisena aikana juuri sanoilla on suuri merkitys, niiden asettelulla on aina vain tärkeämpi virka. Kaiken tämän kohinan keskellä nähdyksi tuleminen vaatii harkintaa ja viisautta sanojen sijoittelussa.

Ja vielä, vaikka kuinka tuntuisikin, että elämme pimeyden laaksossa, niin olen varma, että valo voittaa, eikä kauneus ole maailmasta mihinkään kadonnut.

Näillä mietteillä,

K.

Lisätietoja: Mielenterveyden keskusliitto

Login Account

Already a Rubnio Customer?

Invaild email address.

6 or more characters, letters and numbers. Must contain at least one number.

Your information will nerver be shared with any third party.