Kyösti

Kyösti Mäkimattila

Kyösti Mäkimattila on Suomen eturivin iskelmälaulaja ja biisintekijä sekä kirjailija ja runoilija. Hän nousi koko kansan tietoisuuteen Seinäjoen Tangomarkkinoiden laulukilpailusta, jossa hänet kruunattiin Tangokuninkaaksi vuonna 2013.

Kyösti Mäkimattila keikkaili jo ennen tangovoittoaan Varjokuva-yhtyeen kanssa, mutta voiton myötä hän siirtyi rumpujen takaa solistin paikalle. Yhtye saavutti kahdesti Tanssiorkestereiden Suomen Mestaruuden.

Liki 200 keikan vuosivauhdilla keikkaillut Kyösti Mäkimattila on yksi tanssilavojen suosituimmista ja toivotuimmista iskelmätähdistä. Vahvan tulkitsijan sielukkaan tumma ääni, pitkä olemus ja esiintyvän taiteilijan valloittava karisma ovat vuosien saatossa vedonneet laajaan yleisöön. Mäkimattila on saavuttanut pitkäjänteisellä työllään niin levyttävänä artistina kuin keikkailevana esiintyjänä tanssilavojen pääesiintyjä-statuksen.

Kyösti on julkaissut Varjokuva-yhtyeen kanssa neljä albumia vuosina 2007-2012 ja soolona viisi albumia vuosina 2013-2018. Seuraava albumi ja runokirja ilmestyvät vuonna 2021.
Mäkimattilalta on ilmestynyt levyjen ohella yhteensä neljä runokokoelmaa. Viimeisimmän on toimittanut runoilija Heli Laaksonen.

Kyösti Mäkimattila on oman tuotannon lisäksi tehnyt kappaleita muille artisteille. Hänen kynästään on syntynyt satoja laulutekstejä, joita ovat levyttäneet mm. Arja Koriseva, Tomi Markkola, Aki Samuli ja Susanna Heikki.

Teksti: Taija Holm

Kyösti Mäkimattila: Yössä soi Americano

Kyösti Mäkimattila: Rakkautesi on valo

Login Account

Already a Rubnio Customer?

Invaild email address.

6 or more characters, letters and numbers. Must contain at least one number.

Your information will nerver be shared with any third party.