Heli Laaksonen ja Kyösti Mäkimattila – Runoja ja lauluja järjissään pysymisestä

Heli Laaksonen ja Kyösti Mäkimattila – Runoja ja lauluja järjissään pysymisestä

Runoilija Heli Laaksonen ja muusikko Kyösti Mäkimattila tarjoavat yleisöilleen tervettä hulluutta ja elämän valoisan puolen juhlaa runoin ja lauluin. Runoja ja lauluja järjissään pysymisestä -konsertti ilahduttaa seuraavasti:

3.5.2023 Turku, Konserttitalo klo 19.00
4.5.2023 Tampere-talo klo 19.00
5.5.2023 Lahti, Sibeliustalo klo 19.00

Tapahtumaliput alkaen 35,50e: lippu.fi

Runoilija, taiteilija, luonto-ohjaaja Heli Laaksonen ja laulaja-lauluntekijä Kyösti Mäkimattila ovat sanoineen ja lauluineen peruskysymysten äärellä. Punaposkinen säestäjä Juha Maunu loihtii kosketinsoittimellaan ihmeellisiä säveliä. Miten pysyä järjissään outoinakin aikoina, raskainakin päivinä? Heli ja Kyösti puhuvat lavalla sammaleista, kesähousuista, väreistä, rakkaudesta ja karavaanareista. Kun Kyösti laulaa, Heli on hiljaa. Surraan vähän menetyksiä: äitejä, muistoja, maailmanmenoa, tullaan pian takaisin hyvälle päälle, pysytään tolkuissamme ja itsevalaisevina. Ainakin puolitoista tuntia runoja, lauluja, nauruja, sanailuja ja vaatteiden vaihtoja.

Heli iloitsee yhteiskeikkojen odottamattomista käänteistä:
”Näis runollisis laulukeikois Kyästin ja soittajapoik Jullen kans ollaan ain koitettu säilyttä piän arvaamattomuus – välil me hämmästytä ittekki, et kuin kuis tämä tämmöseks meni. Viimeks noi pualhullut pojat ol harjotellu mul synttärylläriks Herreysin poikie Diggi-loo, diggi-leyn. Arvatka pyärtysink mää? Mitä nyy mahta tulla?”

Kyöstillä on kämmenillään kymmeniä klassikoita ja uutta musiikkia:
”Runot soljuvat lauluiksi näin kevään korvalla vinhasti kuin ekaluokkalainen koulusta kotiin uudella pyörällään. Maitopurkista tehty prätkytin on ekologinen ja ajaton, tasainen käynti on polkijasta kiinni”.

Järjissään pysymisen runot ja laulut juhlivat kaikkia pitämättä jääneitä juhlia. Nostetaan mielikuvitusmalja menneille ja tuleville kirjajulkkareille, levynjulkistajaisille, valmistujaisille ja uusille aluille. Hurrataan Kyöstin tuoreelle Kullervo Linna -palkinnolle ja vaikka Helin saamalle kylähullujen killan kunniadiplomin kymmenvuotisjuhlalle. Säestäjä Juhalla on tänä vuonna taas syntymäpäivä! Tilaisuuksissa juhlitaan takautuvasti myös kaikkien paikalla olijoiden nimipäivät.

Lavalla kuullaan sekä kaunista suomen yleiskieltä että lounaismurretta, eli Laaksosen runoista tuttua lyhkäst suame. Ja hei: Ruovesi mainittu! Tiedetään sieltä muutakin Gallen-Kallelan erämaa-ateljee ja Vinhan kirjakauppa – sävelviihdyttäjä Juha Maunu. Keikan jälkeen taiteilijat ovat tavattavissa levy- ja kirjatiskien äärellä.

Hyvästellään viimein taakse jäänyt kylmä talvi, avataan hartaasti odotettu kevät kuin metsästä löytynyt ovi, keksitään uudet onnen tavat uteliaina, hyväntuulisina ja rohkeina.

Konsertin kesto n. 1h 30 min, ei väliaikaa.

Tapahtumamuutokset mahdollisia.

Login Account

Already a Rubnio Customer?

Invaild email address.

6 or more characters, letters and numbers. Must contain at least one number.

Your information will nerver be shared with any third party.