Kyösti Mäkimattila & Varjokuva Ystävineen 20.11. 2022 Verkatehdas, Hämeenlinna

Kyösti Mäkimattila & Varjokuva Ystävineen 20.11. 2022 Verkatehdas, Hämeenlinna

Ainutlaatuinen konsertti su 20.11.2022 Verkatehdas, Hämeenlinna

Elettiin vuotta 2002.
Tanssiorkestereiden Suomen mestaruuskisat käytiin 13. kerran Ylläs Soikoon -tapahtuman yhteydessä. Varjokuva raivasi tiensä loppukilpailuun vahvalla musiikillisella osaamisella. Oma 1950-luvun henkinen tyyli teki suuren vaikutuksen ja taitavaa esiintymistä täydensi tyylikkäät mustat puvut, valkoiset paidat, kapea kravatti, spittarit ja ajanhengen mukainen hiustyyli. Kisan voitto oli sinetöity. Tuomaristossa istui musiikin ammattilaisia, joiden mielipiteillä oli nuorille muusikoille valtavasti arvoa. Toiveet olivat korkealla ja Varjokuvalla oli kaikki edellytykset nousta kestosuosikiksi.

Tänä vuonna näistä hetkistä tulee kuluneeksi 20 vuotta ja orkesteri on täyttänyt kaikki ne odotukset, joita heidän harteilleen aikanaan laskettiin. Orkesterilla oli esikuvia, mutta he halusivat kuulostaa ja näyttää omalta itseltään. Ryhmän musiikillinen anti monipuolistui entisestään. Kaikkea esiintymiseen liittyvää onkin vuosien saatossa kehitetty ja hiottu huippuunsa omaan tyyliin sopivaksi. Musiikin pitää kuulostaa hyvältä ja esiintymiseen halutaan tuoda aina aimo annos helposti aistittavaa sielukkuutta ja ajanhenkeä. Vuodet ovat kullanneet intohimon vanhoihin iskusävelmiin ja osa lienee kummunnut jopa lapsuusvuosien kauniista ja korvaamattomista tuokioista. Varjokuvan tuntevat kaikki.

– ”1990-luvun puolivälissä, kun ajatus omasta bändistä alkoi kehittyä, sitä saattoi olla monenmoisia kuvitelmia, että millainen virka onkaan tuo keikkamuusikon kiehtova rooli. Tuskin sitä silloin kuvitteli, että joskus vielä voidaan valita itse, että missä juhlitaan 20-vuotista uraa ja taivalta. Tuntuu etuoikeutetulta, vaikkei mitään ilmaiseksi ole saatukaan. Ehkä siitä voi nimenomaan olla vähän ylpeäkin, että trendeistä ja ajan virtauksista piittaamatta ollaan edelleen olemassa ja matka jatkuu omaan tekemiseen uskoen”, summaa Kyösti Mäkimattila.

Marraskuussa on aika nousta estradille ainutlaatuisella Varjokuva Ystävineen -konserttiteemalla. Tämä konsertti on osa Varjokuva 20 v. -juhlan tapahtumia. Nykyisen Varjokuvan kokoonpanon lisäksi mukana original-jäsenet sekä musiikkimatkassa mukana kulkeneet Mr. Breathless, Pentti Lahti, Heidi Pakarinen, Maria Tyyster, Laura Airola ja tietenkin Kyösti Mäkimattila.

Konsertti tarjoilee musiikkia, tarinoita, muistoja, tunnelmia, iloa, onnea ja valoa. Ohjelmanumeroista on aistittavissa ehyt kokonaisuus, josta voi nauttia sellaisenaan, poimimatta joukosta yksittäisiä esityksiä. Samassa kuvassa me kaikki. Samassa päivässä, tällä tai vastarannalla, sillä ei ole oikeastaan väliä. Herkullinen, ainutlaatuinen ja yllättävä kattaus odottaa kuulijaa.

Varjokuva Ystävineen -konsertti
Verkatehdas, Hämeenlinna su 20.11.2022 klo 17

Kokoonpanossa:
Kyösti Mäkimattila – laulu, rummut
Juha Maunu – koskettimet, laulu
Tuure Koski – bassot
Heikki Sandrén – rummut
Rami Hänninen – kitarat, laulu
Turo Lento – harmonikka, kitarat, laulu

Sauli Mäkimattila – kitarat
Juho Kulmala – bassot, laulu
Jari Kulmala – koskettimet, puhaltimet, perkussiot, laulu
Laura Airola – viulu, mandoliini
Pentti Lahti – puhaltimet
Heidi Pakarinen – laulu
Maria Tyyster – laulu
Mr. Breathless – piano, laulu

Tekninen toteutus:
Otto Toivonen
Hannu Yli-Tuomola
Petri Selänne

Lipunmyynti: Ticketmaster
Ennakkoon 38 € sis. käsittelykulut – 14.11.2022 jälkeen 45,50 sis. käsittelykulut

Konsertin järjestää Soljumo
Lisätiedot / haastattelupyynnöt: Kristiina Heikkilä
p. 0447843224 – toimisto@soljumo.fi

Login Account

Already a Rubnio Customer?

Invaild email address.

6 or more characters, letters and numbers. Must contain at least one number.

Your information will nerver be shared with any third party.